Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вярно е, че малките свещи оказват по-малко влияние на работата на мотора, но не забравяй, че само на цилиндри 1 и 2 големите свещи са под бобините. Големите свещи на 3 - ти и 4 - ти ц. са вляво от бобините и се палят от малките лули.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Това не го знаех, точно лулата на четвърти цилиндър искри най-много. Аз мислех, че централните свещи се намират под бобината на всички цилиндри. Мотора е CF2.

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
        Това не го знаех, точно лулата на четвърти цилиндър искри най-много. Аз мислех, че централните свещи се намират под бобината на всички цилиндри. Мотора е CF2.
        Без значение дали е CF2 или CF3, свещите на всички цилиндри са разположени - голямата откъм ангренажа и малката вдясно от нея.

Най вероятно поради искренето на лулата моторът ти работи с прекъсване.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Колеги искам да попитам, мога ли сам да сменя маншон на вътрешното каре, дали е сложна процедурата?
          Alfa 166jtd,1999

Comment

• Както и друг път сме коментирали,няма особен ефект от ремап на бензинов атмосферен двигател,но на мен главата не ме слуша и се чудя дали да не направя на моята кола,като естествено ще се прави във форумен сервиз който се е доказал,но има ли въобще смисъл,още повече че моята кола е с ГИ?

Comment

• Днес си взех колата от сервиза, сменили са ми късите кабели под две бобини, обаче проблемните лули на 3 и 4 цилиндър са ги оставили светещи. Възможно ли е да преместя кабелите на малките свещи от 1 и 2 цилиндър (които са здрави) на мястото на проблемните на 3 и 4 цилиндър?

Comment

• Да, възможно е. Това е добра идея.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Сега като отворих видях, че и четирите бобини са пукнати... Лудница.

Comment

• Пукнатините да не те притесняват. Залей ги с поксипол за да не прониква влага.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Смених по двойки кабелите и уж със по-читавия пак искри най-много на четвърти цилиндър. На бензин почти не си личи, но на газ искренето се усилва. Вече ме съмнява свещта там да не е наред.

Comment

• Свали свещите и ги сравни. Ако има много голям луфт една свещ, тенденцията да прехвърля искра през изолираните участъци се увеличава. Можеш да пробваш да размениш свещите.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Явно нещо по веригата има по-голямо съпротивление там и избива. Интересното е, че проблеми имам само докато стрелката мине 50 градуса, на горе работи равномерно и има мощност. Стига до прекъсвач без проблем.

Comment

• Свещите какви са? Това че след като загрее и на по-високи обороти работи добре означава като да са с по-високо от нормалното топлинно число.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Големите са някакъв измислен БОШ. Май бяха с един електрод. Точно те искрят най-много, малките на първите цилиндри са ок.

Comment

• Твърде вероятно проблемите да са не толкова от кабелите, колкото от свещите. Много е вероятно и тези на 1 - ви и 2 - ри ц. да не работят добре и лулите да искрят, но просто не ги виждаш.
                                Помисли за смяна на свещи. Дори да вземеш втора ръка читави NGK иридий, може да се окажат доста по-добре от незнайния Бош.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X